Referenser

“Begravningen blev så vacker och mäktig att vi ville uppleva den igen. Genom våra idéer och din professionalitet/erfarenhet som entreprenör och officiant lyckades du fånga det personliga och binda ihop det. Samtalen med vännerna blev en naturlig del i sorgearbetet och man lärde känna varandra och den avlidne på ett djupare plan. Det blev både skratt och gråt vilket är förlösande. Det betydde mycket att vi fick en så personlig och förtroendeingivande kontakt med dig. Man kan lita på dig, Sara, och vi behövde aldrig känna oss stressade över att glömma något för det hade du koll på. Vi kunde helt ägna oss åt att komma på idéer och musik som speglade vår kära Jonas. Och så var det skönt att det inte behövde handla om det kristna budskapet, utan helt och hållet om min make. Jag kan varmt rekommendera dig och Jordiska, utan just dig som stöttat och med ditt varma sätt skulle det tunga arbetet blivit mycket svårare. En negativ händelse blev en positiv resa med din hjälp.”

//Cissi Asplund, anhörig maka, Skokloster

 

“Tack Sara för den fantastiska ceremoni du hjälpte oss att arrangera för vår mamma. Det blev mycket vackert och respektfullt, och helt fokuserat på mamma, hennes personlighet och hennes liv. Som ett ljust vackert avtryck av henne. Det minnestal du författade om mamma baserat på vårt samtal och ditt besök hemma hos oss, blev oerhört träffsäkert och ömsint, och den centrala stommen igenom ceremonin. Din förmåga att lyssna på oss och sammanfatta detta i text är stor. Såhär i efterhand har jag också förstått att arbetet med detta tal varit en viktig del av min egen bearbetning av mammas bortgång. Vi kände ett stort förtroende för dig från första stund, och du gav oss anhöriga en trygghet i allt praktiskt och i planeringen av ceremonin. Så än en gång ett varmt tack från oss.”

//Carina Nordlander, anhörig dotter, Stockholm

 

“Hej, Du ska veta att det är många som pratat med mig efteråt och sagt fantastiska fina omdömen om dig och hur fint både ditt minnestal var och hur vacker, sorglig, värdig, genuin, personlig, minnesvärd hela cermonin var. Vad jag själv tycker finns inte ord för. Marias begravning kändes och upplevdes så “borgligt gudomlig” som en begravning av den man älskar kan vara! Jag tror också att många insett att en borglig begravning kan vara ett mycket fint alternativ till kyrklig begravning och känner att det är så man själv vill ha det.

//Fredrik Pontén, anhörig make, Uppsala

 

“Stort Tack till Dig Sara för att…
– Du alltid hade tid att lyssna när jag ringde om olika praktiska ting och att du fick mig att känna att allt var tillåtet och genomförbart.
– Du besökte mig i mitt hem och hjälpte oss att ta de beslut som var nödvändiga.
– Du med öppet sinne lyssnade på våra minnen och präntade ner orden som blev vårt minnestal till Roger.
– Du hjälpte oss att regissera Rogers begravning fylld av musik och kärlek till de sina.
– Du fattade ett val i livet, det är din gåva.
– Vi fick mötas och att du finns till för oss sörjande.”

//Jeannette Lagg, anhörig maka, Uppsala

 

“Hej Sara, Tack för igår. Du gjorde vår mammas begravning till en fin och minnesvärd stund. Tack för ett respektfullt samarbete. Vi fick förtroende för dig på en gång och tänkte från början att det här kommer att bli bra. Allt från hembesök, hjälp med minnestext, hjälp med musikval till förmågan att hålla ihop ceremonin , gjorde du på bästa sätt genom din fina personlighet och med en stor respekt för oss anhöriga. Vi känner oss både glada och tacksamma över att det blev du. Vi tycker att du har hamnat rätt i ditt yrkesval och ger dig de bästa rekommendationer.” Med vänliga hälsningar

//Johnny Lidfors och Maria Svensson, anhöriga barn, Märsta

 

“Hej Sara! Jag ville bara tacka dig igen för att du gjorde min morfars begravning så fin. Du blev på ett professionellt sätt snabbt en del utav familjen, och det var skönt för alla att ha dig där under den sorgliga men fina dagen. Jag vet också att du varit ett enormt stöd för min mormor, och hon pratar så varmt om dig. Tack! “

//Maja Hård af Segerstad, anhörigt barnbarn, Stockholm

 

“Tack Sara! Det var mycket fint skrivet /minnestal/, du har fångat Ingers liv och tankar med precision. Jag fick faktiskt gråta en skvätt när jag läste det och tror att alla närvarande kommer att få sin sorg bekräftad där och då.”

//Janne Östberg och Lotta Ahlstedt, anhöriga son/sonhustru, Vällingby

 

“Tack goa, fina, seriösa Sara. Tusen tusen tack för en ofattbart vacker begravningsceremoni! Jag var alldeles varm och lycklig hela eftermiddagen och kvällen.” ”Sara Pellving från Jordiska som genomförde en ofattbart fin minnesceremoni. Hon SÅG den eller dem det handlade om i det långa minnestalet, rörde sig varsamt, ställde sig skyddande hos Figge när han blev nästan dränkt av alla som ville beklaga och krama. Vädjade till oss att skona honom. Såg till att alla tvåhundra gästerna verkligen fick utrymme för sitt avskedstagande.”

//Gertrud Gumbel, anhörig mamma, Uppsala

 

Sara, “Tusen, Tusen tack för ditt engagemang i vår mamma Mariannes begravning! Andakten var ljus och fin liksom ditt varma tal. En begravning vi kommer att minnas med glädje. Du gjorde upplevelsen så fin och denna stund kommer för alltid att finnas i våra hjärtan. Tack!”

//Margareta Busch Edin, Thomas Busch och Göran Busch anhöriga barn, Östermalm/Stockholm

 

“FANTASTISKT! Gud så duktig du är, jag tänkte när jag just skulle öppna brevet /med minnestalet/ att detta måste vara en omöjlighet för en utomstående att göra, varför gjorde jag det inte själv? Nu förstår jag det. Tack! Tusen tack!”

//Maria Berg, anhörig dotter, Stockholm

 

“Sara! Jag är så tacksam för gårdagen. För den fantastiska trädkyrkan och för den vackra ceremonin som du ledde. Dessa faktorer, tillsammans med personlig musik, känslofyllt väninnetal, underbar diktläsning och smakfullt tryckt program gjorde begravningen till en högtidsstund. Många av våra gäster sa, väldigt uppriktigt, att det var den vackraste begravning de någonsin varit med om. Jag tyckte om att du gick runt och hälsade på våra gäster, jag tyckte om ditt lugna sätt att tala och dina nästan lite poetiska uttryck i korta, avskalade meningar. Och, som jag tidigare sagt, jag tyckte att du efter bara ett par timmars samtal fångade in Pat väldigt fint, och att du förmedlade det med stor känslighet och värme. Dessutom är du vacker att titta på! Jag uppskattar också att vi “fick igenom” vår version av programmet och våra ändringar utan minsta invändning från din sida. Där svarade du verkligen upp till löftet att vi fick ändra både i stort och smått.”

//Gi Byström, anhörig svägerska, Uppsala

 

“Begravningen blev en värdig avslutning och en fantastisk upplevelse; Min makes visioner gick att uppfylla och tack vare dig blev också levnadsberättelsen skriven på ett ömsint sätt och alla kunde vi känna igen Åke. Alla som var med har hört av sig och tyckt att allting var så vackert och jättefint!”

//Margareta Elgebrant, anhörig maka, Saltsjö-Boo/Vingåker

 

“Det var vackrare och ljusare än en vanlig begravning. Det var både den underbara musikens förtjänst och inte minst din, Sara. Du hade lyckats fånga min mans personlighet och livshistoria så väl. Vi är så nöjda. Och våra släktingar och vänner tyckte att begravningen var den finaste de varit på. Jag värdesätter att du funnits som mitt emotionella stöd. Innan ceremonin kände vi ett obehag inför begravningen, men nu i efterhand förstår vi hur viktigt det var med ett fint avslut. “

// Marianne Wiktorin, anhörig maka, Täby

 

“Det var en ömsint begravning som innebar en läkningsprocess. Det var en av de finaste begravningarna jag har varit på.”

//Lilleba Anckers, anhörig syster, Stockholm

 

“Hej Sara /…/ “jätte- mkt – tack för en lärorik upplyftande och glädjerik minnesstund i Boo ceremonilokal i måndags
– utan stöd från kyrklig ritual kan du konsten att på ett mycket värdigt sätt framhäva att denna stund är den avlidnes dag och man kan gå hem med en lyckokänsla över att få ha haft möjligheten att ta del av den avlidnes fantastiska liv på olika sätt med både tårar och skratt
– så tack än en gång att jag fick förmånen att träffa dig i din fina yrkesutövning

//Ronny Halses, representant vid begravningar, BBT (Begravningsbyråernas transporttjänst)

 

”Hej Sara, Jag vill tacka dig för min mammas begravningsceremoni. Den var värdig och du gjorde min älskade mamma rättvisa med det du sade och på det sätt du höll i hela ceremonin. Du gav henne allt utrymme, tog ingen plats själv, men ändå närvarande och uppmärksam på oss alla. Stort tack. Det kunde inte ha blivit bättre givet den överjävliga situationen.”

//Malin Sahlin, anhörig dotter, Stockholm/Östersund

 

”Jag kände att du hade bra energi, du var lättsam och lugn. Allt fungerade så bra, minnestalet var bra och begravningen blev ljus och fin. Ja, allt blev som Lasse ville ha och jag vet att han skulle ha gillat dig. Det var många som sa att en sådan här begravning vill jag också ha. Och så här vill jag också ha min begravning och då vill jag ha dig!”

//Gunilla Lindskog, anhörig maka, Hässelby

 

”Det var helt fantastiskt helt, helt, helt fantastiskt! Begravningsbyrån kan anlita dig varenda dag! Det var jättefint. Du gjorde det fantastiskt. Det var helt enormt. Alla som har ringt mig efteråt har pratat om dig. Det här var mer personligt, man behövde inte följa den där kyrkliga mallen. Det var så skönt med begravningen att jag skulle vilja göra begravningen en gång till bara för att få uppleva den igen. Du har en fantastiskt lugn röst. Du talar långsamt, så att det hinner sjunka in. Behöver du någon rekommendation så får du gärna hänvisa till mig.”

//Heléne Ellebo, anhörig maka, Stockholm

 

“Jag blev rörd över hur varm och kärleksfull hela begravningsceremonin var och hur fint det var att den var så personlig. Jag är tacksam för att jag fick vara en del av det hela.”

// Klara Lithammer, sångerska, Uppsala

 

”Vi är jättenöjda både med alla detaljer och hela begravningen! Till och med min bouppteckningskvinna sa att den begravning du har genomfört var beundransvärd. Och hon har lång erfarenhet som konsult åt olika begravningsbyråer. Tack för att du finns! Vi kommer självklart rekommendera dig till alla!”

// Christina och Ulf Närlund, närmast anhöriga, Stockholm

 

”Alla anhöriga säger det att det var den finaste begravningen de har varit på. Och så är det! Den var så fin.

//Sven Håkansson, anhörig pappa, Alunda (Uppsala)

 

”Alla har sagt att det är den vackraste begravningen de någonsin har varit på. Mitt i allt det svåra, så var det så fint. Allt var bra. Jag har inte kommit på något som borde ha varit annorlunda. Det kändes så himla mycket honom, som att du pratade om honom. Man kunde le och känna mycket glädje. Han var så mycket glädje och det kändes så viktigt att det kom fram. Det kändes som att du verkligen kände honom. Jag rekommenderar dig till alla!”

//Emma Forslund, anhörig sambo och livskamrat, Uppsala

 

“Som du vet är vi mycket nöjda med allt omkring begravningen. Det blev en fantastiskt fin stund. Jag tyckte kanske speciellt att du lyckades kombinera våra önskningar och dina goda råd på ett bra sätt.”

//Anna-Lisa Dyrelius, anhörig maka, Uppsala

 

”Jag tyckte att allting var bra. Det var så fint och vackert. Just att det var så personligt. Din hjälp var väldigt uppskattad!”

//Isabella Sjöström Welsby, anhörig dotter, Stockholm/London

 

”Tack för ditt stora stöd vid begravningen. Vi har fått många samtal från vänner och bekanta som var där, alla tyckte att det var jättefint. Många kramar från OSS ALLA!”

// Ingela Jakobsson-Krånglin med Barn o Barnbarn anhörig, Märsta

 

”Jag är så nöjd med begravningen. Du har gjort ett så fint arbete. Jag är så nöjd. Alla har sagt att det var så vackert och fint.”

//Vera Aissa, anhörig maka, Stockholm

 

”Begravningen var så jäkla rätt. Du beskrev honom exakt som han var.”

//Roger Krånglin, anhörig bror, Märsta

 

”Hej Sara, Tack för att du gjorde det så fint för oss i fredags! Många av deltagarna har sagt att det var en väldigt speciell stund och en fin hyllning till Sven; det blev precis så bra som vi hade hoppats på.”

//Åse Ek, anhörig maka, Enskede

 

”Officianter som du, de är en på miljonen!”

//Sofi Andersson, begravningsentreprenör

 

”Du lärde mig att äntligen förstå min mamma och min egen historia. Jag tror till och med att jag förstår mig själv bättre nu.”

//Anna Fröding, anhörig dotter, Uppsala

 

”Begravningen var så helt, helt rätt för just pappa”

//Lennart Körling, anhörig son, Uppsala

 

“Vill tacka för en fin, varm och väl genomförd begravningsceremoni idag på Skogskyrkogården.”

// Victor Lopez, borgerlig officiant, Stockholm

 

Tänk att jag kunde ge sådan eftertanke. Att hitta så rätt. Det är en fantastisk bekräftelse i att jag lyckas fånga just deras minnen, deras reflektioner och deras behov. Hittills har jag alltid överträffat de anhörigas förväntningar. De är nöjda med hembesöket, det personliga minnestalet och mitt ledarskap. Jag älskar mitt jobb och jag tror att det märks!

//Sara Pellving, officiant, Jordiska