Planera borgerlig begravning

Begravningsbyrå

När någon dör är det ofta svårt att omedelbart samla tankarna och ta sig an alla praktiska uppgifter inför begravningen. Det är inte heller nödvändigt. Jordiska hjälper er inte bara med att planera och ta hand om allt före, under och efter själva begravningen, utan också med kontakten med myndigheter och försäkringsbolag, bouppteckning och andra juridiska och formella frågor.

Jordarkivet hjälper dig att planera begravningen

När en medlem i familjen, en nära släkting eller en god vän gått bort vill man skapa en så fin begravningsceremoni som möjligt. Därför sätter vi oss ner tillsammans och pratar om den bortgångnes liv och personlighet, och så försöker vi planera och genomföra en ceremoni som vi tror att den avlidne skulle ha tyckt om.

Har den avlidne själv skrivit ner sin önskan och sina tankar kring sin begravning är det ofta till stor hjälp för de efterlevande. Då känner man sig som anhörig ofta tryggare, och avskedet blir – även om det är tungt – kanske lite lättare.

Jordiska har tagit fram ett dokument för att planera begravningen. Vi kallar det Jordarkivet. Det som skiljer det från Vita arkivet och Livsarkivet är att det innehåller ett antal exempel på hur man kan tänka om man vill utforma sin begravning ”på sitt eget sätt”.

Ladda ner Jordarkivet här